Storing?
Bel: 0541 - 51 33 01

Samen werken aan een comfortabel woon-, leef- en werkklimaat

Domotica, voor prettig en comfortabel wonen

Tegenwoordig heeft iedereen het over domotica. Dit is niet zonder reden, want als het goed wordt toegepast kunt u er veel gemak van hebben. Zaken als uw verwarming, rolluiken, verlichting en alarm kunnen geregeld worden vanaf een wandpaneel of via uw smartphone. Voor veel minder dingen hoeft u nog op te staan vanuit uw stoel.

Het bijkomende voordeel is dat u er ook buitenshuis bij kunt. Wilt u bijvoorbeeld dat uw huis lekker warm is als u thuiskomt, dan stelt u dit onderweg in. En weet u dat de zon op uw huiskamer staat, dan doet u op uw werk al de rolluiken of andere zonwering naar beneden.

Domotica is wel iets waarvan veel mensen niet goed weten wat ze er mee kunnen. En niet iedereen weet hoe ze het aan moeten pakken. Gelukkig kan Kip Installatietechniek u van dienst zijn. Als specialist kunnen wij u helpen met deskundig advies. Op basis van uw wensen en behoeften komen wij dan met een plan over hoe domotica het best toegepast kan worden in uw woning. Vervolgens leveren en plaatsen wij het systeem vakkundig voor u.

De vele toepassingen van domotica

Wat kunt u zoal met domotica? Om in deze tekst alles op te noemen wat er mogelijk is, is ondoenlijk. Wij zullen u wel enkele voorbeelden geven van veelgebruikte domotica toepassingen voor woningen. Zoekt u echter iets dat wij hier niet vermelden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. De kans is groot dat wij u als domotica specialist van dienst kunnen zijn.

Uw woning altijd behaaglijk

Domotica biedt mogelijkheden om altijd een behaaglijke temperatuur in uw woning te hebben. U kunt via een iOS of Android app overal de temperatuur instellen. U hoeft daardoor niet zelf naar de thermostaat te lopen.

Ook als u zich buitenshuis bevindt, kunt u de verwarming lager of hoger zetten. Het is mogelijk om een automatisch schema in te stellen voor hoe warm of hoe koud het op een bepaald moment moet zijn. Maar u kunt ook handmatig op afstand de temperatuur bepalen.

De juiste ventilatie is ook van belang. Ook ventilatiesystemen en airconditioningsystemen zijn op afstand in te stellen door middel van domotica. Met de juiste verwarming en verkoeling zorgt u voor een aangenaam leefklimaat in uw huis.

Rolluiken en zonwering

Stelt u zich voor dat u op het werk bent, en de zon brandt fel. Dan wilt u niet dat de zon de hele tijd in de huiskamer schijnt en dat het bij thuiskomst bloedheet is. Met op afstand bedienbare rolluiken of andere zonwering hoeft dit niet te gebeuren. Waar u ook bent, u kunt altijd de rolluiken, gordijnen of andere zonwering open of dicht doen. Zo voorkomt u dat uw huiskamer teveel opwarmt.

Verlichting via domotica

Voor iedereen, maar in het bijzonder voor ouderen, is het prettig om op afstand verlichting te kunnen bedienen. Dit kan met onze domotica oplossingen. Waar u ook bent, u kunt lampen aan- of uitzetten of dimmen. Overigens zijn de gewone schakelaars ook nog steeds beschikbaar. Deze kunnen volledig draadloos zijn. Met bijvoorbeeld het PEHA systeem van Honeywell hoeft u geen kabels te trekken. De schakelaars halen hun energie uit het indrukken van de knop, dus u hoeft ook nooit een batterij te vervangen.

Domotica biedt ook mogelijkheden voor als u op vakantie bent. U kunt op een bepaald tijdstip de lampen automatisch aan laten gaan en de rolluiken dicht laten gaan. Daarmee voorkomt u de kans op inbraak.

Een handig en veilig alarmsysteem

Voor een alarmsysteem voor de inbraakpreventie kan ook voor een domotica oplossing gekozen worden. Een draadloos alarmsysteem heeft geen kabels en stroomvoorziening nodig. Af en toe moeten de batterijen van de modules vervangen worden. Dit weegt echter niet op tegen het trekken van kabels door uw hele huis.

Plaatst u bijvoorbeeld een camera, dan kunt u overal en altijd de beelden bekijken. Een dergelijk alarmsysteem is in vrijwel alle opzichten beter dan de traditionele alarmsystemen van vroeger. Ook zijn ze uitermate veilig. Kip Installatietechniek levert alleen systemen van kwaliteitsmerken, die over goede beveiliging beschikken.

Advies op basis van uw wensen

Kip Installatietechniek gaat altijd uit van de wensen, eisen en behoeften van haar klanten. Wat voor de een handig is op het gebied van domotica, is voor de ander nutteloos of te duur. Wij gaan graag samen met u het gesprek aan om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Onze ervaren medewerkers kunnen u van deskundig advies voorzien. Samen komen we uit bij een voor u betaalbare oplossing waar u veel gemak van zult hebben.

Installatie en inregeling

Het installeren en inregelen van uw domotica systeem doen wij zelf. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en onze medewerkers zorgen voor een vakkundige installatie. De software wordt naar uw voorkeuren ingesteld, zodat het functioneert zoals u het wilt. U ontvangt uiteraard uitgebreide informatie over de werking van het systeem. Kip Installatietechniek levert systemen die door iedereen die nog helder van geest is goed te begrijpen zijn. Ook ouderen hebben door de jaren heen veel gemak gehad van de door ons geleverde systemen.

Heeft uw systeem onderhoud nodig, dan kunt u ons daar altijd voor inschakelen. Wij zorgen ervoor dat alles probleemloos blijft werken. In het geval van een storing zijn wij snel ter plaatse.

Samenvatting

Onderstaand vindt u een korte samenvatting van de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van domotica.

  • Wij denken met u mee over de beste oplossingen
  • Vanuit uw stoel of bank alles bedienen
  • Op afstand bedienbare verwarming en verkoeling
  • Verlichting overal in huis aan- of uitzetten of dimmen
  • Bij warm weer op afstand de zonwering bedienen
  • Een veilig en betrouwbaar draadloos alarmsysteem
  • Onze systemen zijn ook geschikt voor ouderen
  • Vakkundige installatie en inregeling
  • Duidelijke uitleg over de werking
  • Snel beschikbare reparaties en onderhoud

Wilt u meer weten? Wij vertellen het u graag

Als u meer informatie wilt ontvangen over de vele mogelijkheden van domotica, neemt u dan contact met ons op. Wij komen ook graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

Kip Installatietechniek, uw specialist om het maximale uit domotica te halen!

Kip Auto